Have any questions? Feel free to contact us:
+44 0208 017 6398
info@global-immigrationlaw.com

Yenilikçi Vize

Global Immigration Law > Yenilikçi Vize

Yenilikçi Vize

GOC hukuk kurallarında değişiklik beyanı 7 Mart 2019 tarihinde yayımlanmıştır. Buna göre, en büyük değişiklik Tier 1 girişimci ve yatırımcı vizesi. Tier 1 (lisansüstü girişimci) ve Tier 1 (girişimci) vizeleri 5 Nisan 2019’da iptal edildi ve yerini Start-up ve Innovator vizeleri aldi.  Bu yeni kategorilerin bazi özellikleri şunlardır:

Başlangıç kategorisi genişletilmiş Tier1 (lisansüstü girişimci) kategorisidir. Bu kategori, Birleşik Krallık’ta ilk kez iş kuracak insanlar içindir. Başvuranların universite mezunu olması ve başlangıç sermayesi göstermesi gerekmeyecektir. Başvurusu olumlu olan kişilere 2 yıllık vize verilecektir. 2 yıl sonunda, insanların işlerini geliştirmek için yenilikçi kategorisine geçebilmeleri gerekecektir. Yenilikçi vize kategorisi daha deneyimli İş adamları için olacaktir. basvuranların yasal bir kaynaktan 50,000 GBP yatırım yapmaları gerekecektir.  Burada sermaye transferi, başlangıç vizesinden Innovator vizesini almış olan insanlar için geçerli olmayacaktır. Bu kategori ayrıca insanlara sinirsiz oturum hakkı verecektir. İlk başvuruların onaylanması, kişinin fikirlerinde yaratıcılık, uygulanabilirlik ve geliştirilebilirlik temelinde yapılan değerlendirmeye uygun olarak yapılır.

Yenilikçi vize nedir?

Brexit süreci hızla sona yaklaşırken, Birleşik Krallık yenilikçi vize ve başlangıç vize türlerini getirmistir ve “Girişimci vizesi (Tier 1)”, yani girişimci vizesi sona ermistir. İngiltere’de bir iş kurmak isteyen kişilerin başvurması gereken vize türü, bu iki yeni vize türünden biri olacaktır.

Yenilikçi vize için nasıl başvurulur? Gerekli belgeler Hangileridir

Hesapta 50 bin GBP olanlar, yenilikçi vizeye başvurabilirler. İngilizce seviyesinin B2 olduğu kanıtlanmalıdır. Başlangıç seviyesindeyseniz, innovator vize’ye benzer bir yolla “başlangıç vizesi “için başvurabilirsiniz. Vize bu tür sermaye gerektirmez, ancak 2 yıllik ikamet ve çalışma izni ile sınırlıdır. Sonra yenilikçi vizeye tekrar başvurmanız gerekir. Bu yolları düşündüğünüzde, şirketinizin ana ortağı olarak yenilikçi, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir iş fikriniz varsa, kalıcı oturuma giden bir yolda İngiltere’de olma fırsatına sahip olursunuz. Tabii ki, Türkiye’deki işiniz göz önüne alındığında, ana ortak olarak burada olmanız gerekiyorsa başka seçenekler de var. Örneğin, Birleşik Krallık’taki şirketinize “tek temsilci2” vize seçeneği ile bir calisan atayabilirsiniz. Bu yetkili Şirket Ana ortak olmadıkça, şirkette ortaklığa sahip olabilecek biri olabilir. Bu şekilde, iş fikrinizin bir onay sürecinden geçmesi gerekmez ve ilk etapta atayacağınız direktöre 3 yıllık ikamet ve çalışma izni verilir. Bundan sonra, daimi ikamete kadar 2 yıl uzatılabilir.

×

Powered by WhatsApp Chat

×